​Historien bag Apoteker Gaarden

Stedet, hvor Den Gamle Apotekergaard er beliggende, blev ca år 1850 bygget fordi Sæby vandt en udbudsrunde om hvor der skulle ligge et Apotek. Stedets historie er ret unikt og spændende fordi i 1908 købte Familien Christensen huset af Apoteker Enken de havde huset i familiens eje i 100 år, før de solgte det videre i 2008. Når man går en tur i den store gamle have kan man føle sig langt væk, især i den bageste del af haven med de gamle træer. Haven har også et unikt træ ved navn Vandgran.

​Følgende er uddrag fra bogen EC - HØNG SENGEFABRIKKEN I SÆBY

"Edmund Christensen grundlagde sengefabrikken i Sæby i 1954. Han var født den 26. januar 1912 på Sæbyvej 41 i Sæby, hvor der 1851-1908 havde været apotek. Han var søn af danske emigranter, der var vendt tilbage til Danmark fra Amerika et par år før, Edmund Christensen blev født. Hans far, Niels Peter Christensen, havde nedsat sig som snedker i Sæby. Desuden solgte familien honning fra 70 bistader i haven.​

"og øvrige kvaler, så han ville gerne sælge det hele. Jeg spurgte om prisen, og han forlangte 27.000 kr. Jeg spurgte, om vi måtte have det på hånden i otte dage for evt. salg af vores hus i Nykøbing og et lån på 6.000 kr. Huset blev solgt, og vi lånte i alt 6.000 kr. og overtog smedien og et stuehus med to lejligheder. Der var tre værelser oven over smedien". Sådan gik det til, at Edmund Christensen blev landsbysmed på Sæbyvej 48 i Sæby. Det var i juli 1936."

"Edmund Christensen bliver smed i Sæby I pinsen 1936 var Inger og Edmund Christensen på familiebesøg i Sæby. Edmund Christensen fortæller i sineerindringer: "Da vi skulle hjem til Nykøbing, var vi kørt tør for benzin. Der var tre benzintanke i byen, hos købmanden, ved brugsen og hos smeden. De to førstnævnte var ikke hjemme. Men det var smed Ulrich Ross. Men hans tank var tom. I samtalen med ham nævnte jeg, at det var uheldigt med en tom tank. Han forklarede os, at han betalte for påfyldning af tanken, og at sønnen solgte benzinen, men han beholdt selv pengene. Ross var efterhånden ked af hele forretningen med udeståender"​

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Kontakt​oplysninger

​Den Gamle Apotekergaard Bed and Breakfast​

Sæbyvej 41, 4270 Høng

Klik her for rutevejledning

Telefon: 40 37 21 41

E-mail: info@wiigweb.dk

Om ​firmaet

Husets historie er ret unikt og spændende fordi i 1908 købte Familien Christensen huset af Apoteker Enken de havde huset i familiens eje i 100 år, før de solgte det videre.